menu
Diensten

Burgerparticipatie

Het betrekken van omwonenden bij het verduurzamen en vergroenen van de stedelijke omgeving wordt steeds belangrijker. Vaak lopen gemeenten/opdrachtgevers aan tegen de onwetendheid van bewoners betreft biodiversiteit als het gaat om vergroening. Het beeld van kruidenrijke vegetaties is over het algemeen niet bekend bij buurtbewoners en wijkt af van de vele strak gemaaide gazonnen. Als Bonte Berm kunnen wij hier op 3 verschillende manieren een bijdrage leveren aan het verhogen van de kennis betreft biodiversiteit en verduurzaming.

Als eerste kunnen wij een informatiebord plaatsen (zie foto 2) bij de Bonte Berm. Hierop zijn verschillende illustraties van kruiden, bloembollen en insecten te vinden die je kunt vinden in en rondom de Bonte Berm. De illustraties zijn voorzien van een klein stukje tekst waarin uitleg wordt gegeven. Het is ook mogelijk om een QR-code te plaatsen op het bord die linkt naar een website van de gemeente of naar de Bonte Berm waar meer informatie kan worden gevonden.

Naast het informatiebord kunnen wij ook tijdens een van de monitoringsrondes buurtbewoners meenemen. Tijdens de monitoring zal iemand vanuit de Bonte Berm de aanwezigen meenemen tijdens de monitoring en uitleg geven over de soorten en de positieve effecten van de vegetatie. Naast het organiseren van deze monitoring kunnen wij ook flyers leveren aan de gemeente/opdrachtgever die zij verder kan verspreiden onder haar bewoners om zo de monitoring onder de aandacht te brengen.

Ook hebben wij het Bonte Berm mengsel in een consumentenverpakking beschikbaar. Hierin zitten verschillende bloembollen en kruiden die ook voorkomen in de aangelegde Bonte Berm en dus ook goed voor 8 maanden bloeitijd! Deze verpakking is ideaal als relatiegeschenk of te gebruiken bij de bewonersinitiatieven.

Op deze manier hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het verder verduurzamen en vergroenen van de stedelijke omgeving. Door de bewoners te informeren naar de positieve effecten van de Bonte Berm zal dit meer worden geaccepteerd en meer leven onder de bewoners.

Heeft u interesse in het organiseren van een monitoringsronde met bewoners neem dan contact op met info@debonteberm.nl