menu
Nieuws

Bonte Bermen - Stadswerk 072

10-02-2022
Bonte Bermen - Stadswerk 072
Het afgelopen najaar is Stadswerk 072 druk bezig geweest met het vergroenen in en rond Alkmaar. Onder andere het vergroten van de biodiversiteit is een van de belangrijke punten. Wij hebben als Bonte Berm hier aan mogen meehelpen en hebben op maar liefst 5 locaties met totaal bijna 1900 vierkante meter Bonte Bermen aangelegd.

Stadswerk 072 vormt op verschillende plekken bermen om van gras naar een bloembollen met kruiden vegetatie. Door bloembollen met kruiden te combineren ontstaat er een langere bloeiperiode waarin vlinders, bijen, andere insecten en vogels voedsel kunnen vinden en eitjes kunnen leggen.

Naast alleen de vegetatie gaat Stadswerk 072 nog een stapje verder met het plaatsen van insectenhotels. Deze insectenhotels zijn aan één kant voorzien met een informatiepaneel waarop iedereen kan lezen waar deze voor dienen. Aan de andere kant zijn de schuil- en nestelplaatsen voor de insecten gemaakt door Insectenhotel Ruud.

De aanlegde Bonte Bermen zullen de aankomende 3 jaar worden gemonitord door Hoek. Door bij te houden hoe de vegetatie zich ontwikkelt kan er tijdig worden bijgestuurd als dit nodig is en hopen we aan het eind van het contract stabiele vegetaties te realiseren.

De ontwikkeling van deze Bonte Bermen zullen we uiteraard blijven posten.