menu
Nieuws

Eerste resultaten project in Haaksbergen zichtbaar

29-04-2020
 Eerste resultaten project in Haaksbergen zichtbaar

Dit voorjaar kende een zeer natte start met daarna een relatief lange droogte periode. Toch zijn de eerste resultaten van Bonte Bermen project in Haaksbergen veelbelovend te noemen.

De gemeente Haaksbergen heeft er in 2019 voor gekozen de ovonde aan de Kolenbranderweg-Noordsingel aan te planten met het Bonte Berm concept. Uitgangspunt hiervoor was het terugbrengen van de biodiversiteit binnen de gemeente.

De toegepaste beplanting bestaat uit een vroege bloei van diverse voorjaarsbloeiende bloembollen. Deze hebben een bloeitijd van eind februari tot half juni. Hierna zal het speciaal samengestelde kruiden mengsel de bloei overnemen.

De toegepaste beplanting is inclusief een monitoring van 3 jaar, dit houdt in dat de vegetatie elk jaar 3 maal wordt bekeken. Wanneer er tijdens het bezoek storingskruiden worden waargenomen zullen deze direct verwijdert worden. Wanneer blijkt dat de vegetatie zich niet voldoende ontwikkeld zal er worden bijgestuurd.

Lees meer over dit project en volg de volgende fases op: https://debonteberm.nl/projecten/eerste-resultaten-project-haaksbergen-zichtbaar/