menu
Projecten stedelijke omgeving

Gemeente Haaksbergen - Kolenbranderweg

30-05-2021:

Waar vorig jaar de klaprozen de dienst uitmaakten in het beeld van deze Bonte Berm zijn het dit jaar de gewone Margrieten. Het beeld van deze Bonte Berm voldoet compleet aan de verwachtingen en de ontwikkeling is zeer positief.

28-08-2021:

De gemeente Haaksbergen heeft er in 2019 voor gekozen de ovonde aan de Kolenbranderweg-Noordsingel aan te planten met het Bonte Berm concept. Uitgangspunt hiervoor was het terugbrengen van de biodiversiteit binnen de gemeente.

Dit project is uitgevoerd door JUB Holland in samenwerking met de Koninklijke Ginkel Groep. De toegepaste beplanting bestaat uit een vroege bloei van diverse voorjaarsbloeiende bloembollen. Deze hebben een bloeitijd van eind februari tot half juni. Hierna zal het speciaal samengestelde kruidenmengsel de bloei overnemen.

De toegepaste beplanting is inclusief een monitoring van 3 jaar, dit houdt in dat de vegetatie elk jaar 3 maal wordt bekeken. Wanneer er tijdens het bezoek storingskruiden worden waargenomen zullen deze direct verwijderd worden. Wanneer blijkt dat de vegetatie zich niet voldoende ontwikkeld zal er worden bijgestuurd.

Dit voorjaar kende een zeer natte start met daarna een relatief lange droogte periode. Toch waren de eerste resultaten van het Bonte Berm project in Haaksbergen veelbelovend te noemen. Ook de tweede fase waar de overgang plaats vindt van bloembollen naar kruiden ziet er goed uit.

In het onderstaande filmpje vertellen Gert-Jan Koopman van Heem en Willem Zandbergen van JUB Holland je alles over het prachtige project in de gemeente Haaksbergen.

ebonteberm.nl