menu
Projecten stedelijke omgeving

Gemeente Nieuwegein - Zandveldseweg

In 2020 hebben wij deze Bonte Berm in de gemeente Nieuwegein mogen aanleggen aan de Zandveldseweg,in het najaar van 2020 is er begonnen aan het grondwerk en zijn er ook regenwormen uitgezet. De grond op deze locatie was sterk verdicht en in eerste instantie niet geschikt voor een Bonte Berm. Door het toepassen van regenwormen wordt deze verdichting tegen gegaan en een gunstigere bodem gecreëerd. Ook is er toendertijd een 1-jarig kruidenmengsel ingezaaid om de bodemcompactheid te doorbreken en de berm alvast van kleur te voorzien.

Afgelopen najaar is deze vegetatie afgemaaid en zijn de bloembollen aangeplant en het definitieve kruidenmengsel ingezaaid. Door de juiste aanpak in het vorige jaar is de bodemstructuur hier een stuk verbeterd en hebben de bloembollen het dit jaar goed gedaan. Ook de rijkdom aan kruiden is erg positief en bij de monitoringsronde in juli zijn er maar liefts 51 verschillende soorten kruiden waargenomen.

De ontwikkeling van deze Bonte Berm gaat dus voorspoedig en we hopen dat het volgende bloeiseizoen weer een genot om naar te kijken is voor alle langsrijdende automobilisten.